ОУ Захари Стоянов

ОУ "Захари Стоянов" - гр. Варна

Училище с традиции и бъдеще!

НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ

 
ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА УНИФОРМИ
 
В ОУ”ЗАХАРИ СТОЯНОВ”-ВАРНА

 

Уважаеми родители,

Във връзка с поставените въпроси за въвеждането на униформи в училището и за избор на доставчик Ви информираме:

1. С анкета от 2009г. са проучени нагласите за въвеждане на униформи в училище. Болшинството от родителите са съгласни.

2. С решение и Протокол №52 от 10.12.2009 г. на Общото Събрание на УН в (присъствието на делегати от всички класове в училище) се прие предложението за въвеждането  на униформи.

3. С решение на заседанието на УС при УН, с Протокол № 54 от 26.10.2010г. е направена допълнителна анкета. Резултатите от нея показват, че предпочитанията на родителите са за въвеждането на униформа, която да  е частична (само за горната част на тялото) в спортно-елегантен стил.

Комисията за избор на елементи и цветове на  униформата е в състав:

Силвия Николова, Милена Стефанова, Даниела Икономова, Марийка Колева, Галина Радева.

Униформата се състои от: зелена блуза тип “La costa” с тъмно сини биета на яката и тъмно син пуловер с емблемата на училището за ежедневието. Допълнителен елемент за официални случаи са панталонът и полата.

С решение на  Педагогическия съвет и Протокол № 6 от 18.02.2011г., са утвърдени цветовете и елементите на униформата.

Изборът на униформа е извършен със следните мотиви: удобство, практичност и лесна поддръжка. Избрана е трикотажна блуза, а не риза за по-голямо удобство. В униформата не са включени елементи като вратовръзка, шалче и т.н. поради допълнителното оскъпяване.

4. Съгласно чл. 153, ал.3 от ППЗНП, Протокол № 55/10.02.2011г., УН одобри решението на комисията за логото и цветовете на униформата. На събранието бе предложено създаване на  комисия за определяне на  критерии  за оценка, събиране и разглеждане на оферти от доставчици.

Комисията за избор на доставчик е в състав:

Милена Стефанова, Силвия Николова, Гаро Шакарян, Даниела Икономова и Марийка Колева-начален учител.

5. Комисията е разгледала сайтове и оферти на много фирми. В училище са постъпили подробни оферти с всички необходими документи, сертификати, лицензи за квалификация на персонала и гаранции за качество от фирмите: “Треада ООД”, Форест джинс” и “ Бонита стил”. Комисията е класирала на база методика – на първо място фирмата “Бонита стил”, на второ място “ Треада ООД “ и на трето място фирмата ”Форест джинс”. Избора на доставчик е приет с решение на УС на УН и с Протокол №57/2011г., взето е решение въвеждането на униформата да започне през учебната 2011/2012г..

Информираме Ви, че при желание от страна  на родителите в следващите години могат да бъдат въведени и други допълнителни елементи към униформата, като: пуловер без ръкави, спортна горна част, вратовръзка, сако, риза, тениска и други, даващи възможност за избор на различни комбинации и варианти на униформата.

Родителите, чиито деца имат алергия към избраната материя на пуловера, могат да я заменят с пуловер изработен от чист памучен материал. Фирмата е потвърдила възможност за изработване на памучен пуловер, но цената му е с  4,00 лв. по-висока.

Униформите може да видите ТУК

Документи

Графици, заявления и други полезни документи.

Свали от тук

Всички права запазени © 2010 - 2024 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн от Webnotize
Горе