ОУ Захари Стоянов

ОУ "Захари Стоянов" - гр. Варна

Училище с традиции и бъдеще!

img01

Вече втора година нашето училище работи по програма „Успех", която се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма"Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Във всеки от броевете ще ви запознаваме с тяхната дейност и ще ви информираме за интересни събития,свързани с работата им. В този брой ще Ви представим някой от нашите клубове.

клуб

ръководител

Природолюбител

Златинка Болярова

Аз и българската народна приказка

Марийка Колева

Бисерчета

Катя Кирилова

Граматиката-лесна и интересна

Татяна Иванова

Писането било лесно

Магдалена Маринова

Традиции и новаторство в кулинарията

Небие Шекирова

Да спортуваме с усмивка

Златка Неделчева,

Свилена Димитрова

Оцеляване в природата

Георги Тодоров

Театър

Анжелина Георгиева

Журналистика

Христина Ханджиева

Занимателен английски

Юлия Добрева,

Албена Найденова

Приятели без граници

Валентина Димитрова,

Албена Проданова

Млад конструктор

Даниела Димитрова

Приложна математика

Светлана Тилева

Традиции и новаторство

Небие Шекирова

Английският език по света

Людмила Стойчева

Традициите у нас и по света

Юлия Добрева

Родолюбко

Красимира Гочева

Вокална група „Звънче”

Добринка Недялкова

Художник

Галина Радева

Дъга

Добрина Копринкова

 

КЛУБ "ЖУРНАЛИСТИКА"

img02

В клуб “ЖУРНАЛИСТИКА” участват ученици от пети до седми клас . Това са нашите журналисти, които с голям ентусиазъм отразяват всички събития от училищния живот и ни разказват интересни истории. Всички рубрики, интервюта и предпечатна подготовка на вестника се извършват от учениците под ръководството на Христина Ханджиева ( учител по БЕЛ ), която е и главен редактор. Компютърното оформление на вестника се извършва от Георги Тодоров ( учител по ИТ ) , на когото всички ние отново благодарим!

КЛУБ "ТЕАТЪР"

img03 В клуб "Театър" участват ученици от V до VIII клас под ръководството на Анжелина Георгиева, която е и главен сценарист и режисьор.
Традиционно клубът участва във всички празнични програми и училищни концерти. В Децата се възпитава естетически вкус и морални ценности, като се включват посещения на театрални постановки, кино, мюзикъл, срещи-разговори с хора на изкуството.

КЛУБ „РОДОЛЮБКО"

img04 В клуб „РОДОЛЮБКО" участват 13 ученици от II „г" клас с ръководител Красимира Калева.
С предвидените дейности се цели учениците да развият допълнителни знания за културно – историческото богатство на родния край.
Участниците в клуба с голям интерес се включиха в темите за Черно море. Изработиха постер за Деня на Черно море -31октомври.Посетиха Аквариума и се насладиха на красивия воден свят там.
На 21.11.2012 г. клубът отбеляза Деня на християнското семейство – това беше първата им представителна изява пред съученици и родители. Предстоят още много забавни часове, през които децата ще се запознават с културно-историческото наследство на родния край.

КЛУБ „АЗ И БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МУЗИКА"

img05 В клуб „Аз и българската народна приказка" участват ученици от втори клас. Те се запознават с жанровите особености на видовете народни приказки. Срещат се с герои, които са неустрашими юнаци, помагащи на хора в беда. Невероятни са приключенията им и те успяват да постигнат целта си, защото са силни и благородни, защото не се отчайват, когато са затруднени и се стремят към красивото и доброто.Ръководител на клуба е Марийка Колева.

КЛУБ „ЗАНИМАТЕЛЕН АНГЛИЙСКИ"

img06 В клуб „Занимателен английски" участват ученици от 4 клас.Те решават кръстословици и пъзели,рисуват по зададени теми на английски
език или слушат и четат книжки.Също така играят игри и така разбират,че ученето на език може да бъде забавно.Тази година децата ще изработят интересни и красиви книжки, които сами ще нарисуват,оцветят и напишат.Също така ще представят малка изложба на тема "Аз обичам България" за трети март. Ръководител на клуба е Албена Найденова – учител по английски.

КЛУБ „ДА СПОРТУВАМЕ С УСМИВКА"

img07 В клуб „Да спортуваме с усмивка" са включени две групи - група мажоретки от V, VI и VII клас с ръководител Свилена Димитрова и група минибаскетбол от III клас с ръководител Златка Неделчева. Целите, които са си поставили учителите, са да се повишат адаптационните възможности на организма, постигане на добра координация, формиране на социални мотиви, интереси и потребности от системни занимания със спорт, постигане на добро физическо развитие. Към клубовете има голям интерес от страна на учениците от нашето училище,тъй като спортът е любимият начин за разтоварване след учебните часове.

КЛУБ „ПРИЛОЖНА МАТЕМАТИКА"

img08 Клуб „Приложна математика" е с ръководител Светлана Тилева, учител по математика. В клуба участват ученици от 6 клас.Целта е да се стимулира интересът на децата към практическата приложимост на математиката, да се развият пространственото въображение и да се усъвършенства логическото мислене. Учениците да могат да използват получените знания за решаване на практически задачи от различни области.

КЛУБ „БИСЕРЧЕТА"

img09

Клуб „Бисерчета" е литературен клуб, чиято цел е да открие и развива литературните заложби на малките ученици.В клуба малките творци развиват своето въображение, като създават оригинални литературни текстове. Споделят идеите и предпочитания си, дава се пълна свобода на творческата им фантазия. Учат се как се пише стихове в рима, как се пише приказка, броилки, залъгалки и гатанки. Чрез организираните срещи с писатели и поети се провокира още повече интереса им към литературата и словесното творчество.Ръководител на клуба е Катя Кирилова – начален учител.

Документи

Графици, заявления и други полезни документи.

Свали от тук

Всички права запазени © 2010 - 2024 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн от Webnotize
Горе