Вие сте тук:ДейностТрадиции и празници

Традиции и празници

Магията на думите

magiyata na dumiteНа 28.04.2017 г. се проведе празничният концерт на ОУ „Захари Стоянов“ под наслов „Вълшебството на думите“.

Директорът Т. Колева поздрави учениците и учителите с празника и награди класиралите се за националния кръг на състезанието „Четящо кенгуру“, връчи грамоти за най-четящ ученик и най-четящ клас.

Драматизацията на IVж клас „Мечката и лошата дума“ припомни как острата дума разваля приятелства и ранява. Песните на III и IV клас и на вокалната група показаха как думите могат и да развеселяват, да пораждат усмивки. Спортните танци и нежното изпълнение на малката балерина разказаха прекрасни истории, а звукът на българската гайда ни пренесе в света на Балкана, на величието и на традициите. Българските революционни песни бяха чудесен съпровод на мажоретните танци.

След концерта празникът продължи с редица съпътстващи мероприятия. Учениците от начален курс четоха заедно любими книги, драматизираха приказки и представиха етюди, рисуваха. На срещата с варненската писателка Наталия Бояджиева шестокласниците успяха чрез слово и снимки да се пренесат в екзотични светове – на други култури и обичаи. А успешното владеене на думите показаха участниците в литературния конкурс „Магията на думите“ чрез създадените стихотворения и есета. На годишния празник беше посветен и вторият брой на училищния вестник.

Викторината „Аз обичам Варна, аз обичам България“ изяви възможностите на думите да бъдат ключ към знанието. С голямо желание децата участваха и в щафетните игри и във финала по хандбал, победителите заслужено бяха отличени.

Така в четения, песни, танци и състезания неусетно премина празникът на ОУ „Захари Стоянов“, училище с традиции и с поглед към бъдещи предизвикателства …

Т. Митева

Всички права запазени © 2010 - 2019 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн "Уебнотайз" ООД Варна
Горе