Вие сте тук:ДейностПрограми и проектиUncategorisedЕко-граждани

Еко-граждани

Еко-граждани на обединена Европа

 

През учебната 2009/2010г. ОУ ”Захари Стоянов”- гр. Варна стартира работа по нов международен проект на тема:”Еко-граждани на обединена Европа”.

proekt

Целта на проекта е повишаване на екологичното възпитание на учениците и обогатяване на знанията им за опазване на околната среда. 

Продължителността на проекта е две учебни години. Дейностите се осъществяват съвместно с още 15 училища от различни европейски  страни: Дания, Англия, Уелс, Нидерландия,  Полша, Италия, Португалия, Гърция, Турция, Кипър, Естония, България.   

Проектът се осъществява с подкрепата на директора на училището – госпожа Тодорка Колева; координатор - госпожа Юлия Добрева - преподавател по английски език; госпожа Розета Заркова – помощник-директор на училището; Валентина Димитрова - начален учител и Соня Недева - преподавател по география.

Първата дейност по проекта, която децата от училището реализираха на 04.09.2009г., беше почистването на плажната ивица в района на офицерски плаж на гр. Варна. Група ученици на различна възраст с желание, ентусиазъм и много настроение дадоха пример на всички гости на плажа, как трябва да го оставят след напускането му.

plazh (0) plazh (1) plazh (2)
plazh (3) plazh (4) plazh (5)

 

Всички права запазени © 2010 - 2019 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн "Уебнотайз" ООД Варна
Горе