Вие сте тук:Uncategorised

Председател:

 • Елина Вълчевска – V б клас

Членове:

 • Стефан Стефанов - V г клас
 • Лора Пандова –  V д клас
 • Мая Георгиева – VI б клас
 • Анна Маринова – VI д клас
 • Дебора Димитрова – VI б клас
 • Мария Тилева – VII в клас
 • Невена Христова – VII г клас
 • Георги Динев – VII в клас

...

Магията на думите

magiyata na dumiteНа 28.04.2017 г. се проведе празничният концерт на ОУ „Захари Стоянов“ под наслов „Вълшебството на думите“.

Директорът Т. Колева поздрави учениците и учителите с празника и награди класиралите се за националния кръг на състезанието „Четящо кенгуру“, връчи грамоти за най-четящ ученик и най-четящ клас.

Драматизацията на IVж клас „Мечката и лошата дума“ припомни как острата дума разваля приятелства и ранява. Песните на III и IV клас и на вокалната група показаха как думите могат и да развеселяват, да пораждат усмивки. Спортните танци и нежното изпълнение на малката балерина разказаха прекрасни истории, а звукът на българската гайда ни пренесе в света на Балкана, на величието и на традициите. Българските революционни песни бяха чудесен съпровод на мажоретните танци.

След концерта празникът продължи с редица съпътстващи мероприятия. Учениците от начален курс четоха заедно любими книги, драматизираха приказки и представиха етюди, рисуваха. На срещата с варненската писателка Наталия Бояджиева шестокласниците успяха чрез слово и снимки да се пренесат в екзотични светове – на други култури и обичаи. А успешното владеене на думите показаха участниците в литературния конкурс „Магията на думите“ чрез създадените стихотворения и есета. На годишния празник беше посветен и вторият брой на училищния вестник.

Викторината „Аз обичам Варна, аз обичам България“ изяви възможностите на думите да бъдат ключ към знанието. С голямо желание децата участваха и в щафетните игри и във финала по хандбал, победителите заслужено бяха отличени.

Така в четения, песни, танци и състезания неусетно премина празникът на ОУ „Захари Стоянов“, училище с традиции и с поглед към бъдещи предизвикателства …

Т. Митева

...

ПОКАНА

Г-жа Жанет Бояджиян

Ви кани на заседание на Обществения съвет на ОУ „Захари Стоянов“ на: 23.02.2017г. от 18,00ч. в стая 109 при следния дневен ред:

 1. Одобряване на Стратегията за развитие на ОУ „Захари Стоянов“.
 2. Етичен кодекс на училищната общност.
 3. Отчет на Бюджет 2016г. и разглеждане на разпределението на Бюджет 2017г. по
  дейности.
 4. Разглеждане и даване на становище по план – приема за учебната 2017/2018г.

Материали по дневния ред ще получите на личните e-mail.

Моля, членовете на Обществения съвет да потвърдят участието си в срок от 3 дни преди деня на предстоящото заседание на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Състав на Обществения съвет на ОУ „Захари Стоянов“:

 1. Жанет Оник Бояджиян – Георгиева – председател
 2. Стефан Владимиров Шулц
 3. Драгомир Иванов Вълков
 4. Деница Йорданова Иванова
 5. Камена Тодорова Велева – Миланова
 6. Ярослав Тодоров Луков
 7. Христо Атанасов Атанасов – представител на Община Варна

Резервни членове на Обществения съвет:

 1. Деница Любомирова Томова
 2. Валентина Стефанова Батешкова
 3. Райна Сашева Златева
 4. Дарина Димитрова Илиева
 5. Гергана Пламенова Гочева

img01

Вече втора година нашето училище работи по програма „Успех", която се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма"Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Във всеки от броевете ще ви запознаваме с тяхната дейност и ще ви информираме за интересни събития,свързани с работата им. В този брой ще Ви представим някой от нашите клубове.

клуб

ръководител

Природолюбител

Златинка Болярова

Аз и българската народна приказка

Марийка Колева

Бисерчета

Катя Кирилова

Граматиката-лесна и интересна

Татяна Иванова

Писането било лесно

Магдалена Маринова

Традиции и новаторство в кулинарията

Небие Шекирова

Да спортуваме с усмивка

Златка Неделчева,

Свилена Димитрова

Оцеляване в природата

Георги Тодоров

Театър

Анжелина Георгиева

Журналистика

Христина Ханджиева

Занимателен английски

Юлия Добрева,

Албена Найденова

Приятели без граници

Валентина Димитрова,

Албена Проданова

Млад конструктор

Даниела Димитрова

Приложна математика

Светлана Тилева

Традиции и новаторство

Небие Шекирова

Английският език по света

Людмила Стойчева

Традициите у нас и по света

Юлия Добрева

Родолюбко

Красимира Гочева

Вокална група „Звънче”

Добринка Недялкова

Художник

Галина Радева

Дъга

Добрина Копринкова

 

КЛУБ "ЖУРНАЛИСТИКА"

img02

В клуб “ЖУРНАЛИСТИКА” участват ученици от пети до седми клас . Това са нашите журналисти, които с голям ентусиазъм отразяват всички събития от училищния живот и ни разказват интересни истории. Всички рубрики, интервюта и предпечатна подготовка на вестника се извършват от учениците под ръководството на Христина Ханджиева ( учител по БЕЛ ), която е и главен редактор. Компютърното оформление на вестника се извършва от Георги Тодоров ( учител по ИТ ) , на когото всички ние отново благодарим!

КЛУБ "ТЕАТЪР"

img03 В клуб "Театър" участват ученици от V до VIII клас под ръководството на Анжелина Георгиева, която е и главен сценарист и режисьор.
Традиционно клубът участва във всички празнични програми и училищни концерти. В Децата се възпитава естетически вкус и морални ценности, като се включват посещения на театрални постановки, кино, мюзикъл, срещи-разговори с хора на изкуството.

КЛУБ „РОДОЛЮБКО"

img04 В клуб „РОДОЛЮБКО" участват 13 ученици от II „г" клас с ръководител Красимира Калева.
С предвидените дейности се цели учениците да развият допълнителни знания за културно – историческото богатство на родния край.
Участниците в клуба с голям интерес се включиха в темите за Черно море. Изработиха постер за Деня на Черно море -31октомври.Посетиха Аквариума и се насладиха на красивия воден свят там.
На 21.11.2012 г. клубът отбеляза Деня на християнското семейство – това беше първата им представителна изява пред съученици и родители. Предстоят още много забавни часове, през които децата ще се запознават с културно-историческото наследство на родния край.

КЛУБ „АЗ И БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МУЗИКА"

img05 В клуб „Аз и българската народна приказка" участват ученици от втори клас. Те се запознават с жанровите особености на видовете народни приказки. Срещат се с герои, които са неустрашими юнаци, помагащи на хора в беда. Невероятни са приключенията им и те успяват да постигнат целта си, защото са силни и благородни, защото не се отчайват, когато са затруднени и се стремят към красивото и доброто.Ръководител на клуба е Марийка Колева.

КЛУБ „ЗАНИМАТЕЛЕН АНГЛИЙСКИ"

img06 В клуб „Занимателен английски" участват ученици от 4 клас.Те решават кръстословици и пъзели,рисуват по зададени теми на английски
език или слушат и четат книжки.Също така играят игри и така разбират,че ученето на език може да бъде забавно.Тази година децата ще изработят интересни и красиви книжки, които сами ще нарисуват,оцветят и напишат.Също така ще представят малка изложба на тема "Аз обичам България" за трети март. Ръководител на клуба е Албена Найденова – учител по английски.

КЛУБ „ДА СПОРТУВАМЕ С УСМИВКА"

img07 В клуб „Да спортуваме с усмивка" са включени две групи - група мажоретки от V, VI и VII клас с ръководител Свилена Димитрова и група минибаскетбол от III клас с ръководител Златка Неделчева. Целите, които са си поставили учителите, са да се повишат адаптационните възможности на организма, постигане на добра координация, формиране на социални мотиви, интереси и потребности от системни занимания със спорт, постигане на добро физическо развитие. Към клубовете има голям интерес от страна на учениците от нашето училище,тъй като спортът е любимият начин за разтоварване след учебните часове.

КЛУБ „ПРИЛОЖНА МАТЕМАТИКА"

img08 Клуб „Приложна математика" е с ръководител Светлана Тилева, учител по математика. В клуба участват ученици от 6 клас.Целта е да се стимулира интересът на децата към практическата приложимост на математиката, да се развият пространственото въображение и да се усъвършенства логическото мислене. Учениците да могат да използват получените знания за решаване на практически задачи от различни области.

КЛУБ „БИСЕРЧЕТА"

img09

Клуб „Бисерчета" е литературен клуб, чиято цел е да открие и развива литературните заложби на малките ученици.В клуба малките творци развиват своето въображение, като създават оригинални литературни текстове. Споделят идеите и предпочитания си, дава се пълна свобода на творческата им фантазия. Учат се как се пише стихове в рима, как се пише приказка, броилки, залъгалки и гатанки. Чрез организираните срещи с писатели и поети се провокира още повече интереса им към литературата и словесното творчество.Ръководител на клуба е Катя Кирилова – начален учител.

 


ЛЯТНА АДАПТИВНА ЗАНИМАЛНЯ

В ОУ „ЗАХАРИ СТОЯНОВ“, ГРАД ВАРНА

          ОУ „Захари Стоянов“, град Варна предлага на своите бъдещи първокласници безплатна лятна адаптивна занималня, която се провежда всеки делничен ден през периода 11.06.2018г. – 22.06.2018г. от 8:30 до 12:00 часа в класни стаи 101, 102, 103, 104, 105. Ръководители на групите в занималнята са старши начални учители, бъдещи класни ръководители на първи клас – г-жа Лилия Иванова, г-жа Нина Райчева, г-жа Красимира Калева, г-жа Мария Зандова, г-жа Кулина Димова. В занималнята се провеждат обучителни ситуации на следните теми: „В света на приказките“, „Сред буквите и цифрите“, „Обичам да рисувам, изрязвам и лепя“, „Веселие с песни, танци и игри“, „Общувам на английски език“. Заниманията имат за цел адаптация на децата към учебният процес в училище и към учителите и представляват добра, изпитана и утвърдена в ОУ „Захари Стоянов“ практика, която предоставя възможност за плавен преход от детската градина към училище. Децата посещават лятната адаптивна занималня с желание и се включват с интерес в обучителните ситуации и заниманията по интереси.

Необходими пособия и материали:

 • цветни моливи
 • графитен молив /за писане/
 • гумичка
 • блок /скицник/

Добре е децата да носят:

 • вода
 • лека закуска
 • кърпички

pictures

Документи за сваляне

Сайт за подаване заявления, за участие в приема и класиранетоза учебната 2018/2019 г.:

https://priem.mon.bg/login

 Информация за кандидатстване на ученици след 7 клас с хронични заболявания - натисни ТУК

Г Р А Ф И К

за информиране и консултиране на ученици, родители, граждани

по организиране на дейностите по приемане на ученици в осми клас

седмица

час

дейност

отговорник

място

телефон

24.04.2018 г.

12.35ч.– 13.15 ч.

Представяне на професии, по които се обучават учениците в 8 клас на Професионални гимназии

Н. Владова

Стая на класовете

0892255217

08.05.2018 г.

18.00 ч.

Родителска среща за консултиране родителите на седмокласниците с представител на „Вектор“

Н. Владова

Столова

0892255217

08.05.2018г. – 11.05.2018 г.

13.00 ч. – 15.00 ч

Консултиране на родители и ученици

Г. Радева

Стая 315 а

0899842652

14.05.2018г. – 18.05.2018 г.

13.00 ч. – 15.00 ч

Консултиране на родители и ученици

Н. Владова

Стая на ЗДУД

0892255217

28.05.2018 г. – 08.06.2018 г.

13.00 ч. – 15.00 ч

Предоставяне на информация за сайт

orientirane.mon.bg

Ст. Петрова

Стая  309

0894770870

 

 

 

priem-1-7-klas

  

ГРАФИК

На дейностите по прием на ученици в пети клас за учебната 2018/2019 година

Първо класиране:

 • Приемане на заявления за прием в пети клас – от 01.06.2018 г. до 15.06.2018 г.;
 • Обявяване на списъците с класираните ученици на електронната страница
 • и/или на видно място в училището – на 18.06.2018 г. до края на работния ден;
 • Записване на класираните ученици – от 19.06.2018 г. до 22.06.2018 г..

Второ класиране:

 • Обявяване на свободните места и приемане на заявления за прием в пети клас
 • от 26.06.2018 г. до 29.06.2018 г.;
 • Обявяване на списъците с класираните ученици на електронната страница
 • и/или на видно място в училището – на 03.07.2018 г.;
 • Записване на класираните ученици – от 04.07.2018 г. до 06.07.2018 г..

Родителите, подали заявления за прием след определения в графика срок,

подават документи за записване в училището при наличие на свободни места.

В случай, че постъпилите заявления в определените срокове са повече от свободните места

да се прилагат следните критерии за подбор:

 1. Ученици, живеещи в близост до ОУ „Захари Стоянов“
 2. по настоящ адрес на родителите/ настойниците и/или най-краткото време за достигане до училище:

- Района на училището, определен от Община Варна – 50 точки;

- Район „Приморски“ – 30 точки.

 1. Други деца от семейството, обучаващи се в училището - 50 точки;

 

Родителите подават заявления в канцеларията на училището.

Актуално

10 Окт 2018
10 Окт 2018
13 Сеп 2018
05 Юни 2018
29 Май 2018
Всички права запазени © 2010 - 2019 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн "Уебнотайз" ООД Варна
Горе