Вие сте тук:Uncategorised

Председател:

 • Мирослава Йорданова – VI в клас

Членове:

 • Невена Христова - VI г клас
 • Мартин Драганов – VII б клас
 • Александра Недева – VII в клас
 • Йована Петрова – V г клас
 • Стефани Калчева – V в клас
 • Никол Илиева – VI б клас

...

Магията на думите

magiyata na dumiteНа 28.04.2017 г. се проведе празничният концерт на ОУ „Захари Стоянов“ под наслов „Вълшебството на думите“.

Директорът Т. Колева поздрави учениците и учителите с празника и награди класиралите се за националния кръг на състезанието „Четящо кенгуру“, връчи грамоти за най-четящ ученик и най-четящ клас.

Драматизацията на IVж клас „Мечката и лошата дума“ припомни как острата дума разваля приятелства и ранява. Песните на III и IV клас и на вокалната група показаха как думите могат и да развеселяват, да пораждат усмивки. Спортните танци и нежното изпълнение на малката балерина разказаха прекрасни истории, а звукът на българската гайда ни пренесе в света на Балкана, на величието и на традициите. Българските революционни песни бяха чудесен съпровод на мажоретните танци.

След концерта празникът продължи с редица съпътстващи мероприятия. Учениците от начален курс четоха заедно любими книги, драматизираха приказки и представиха етюди, рисуваха. На срещата с варненската писателка Наталия Бояджиева шестокласниците успяха чрез слово и снимки да се пренесат в екзотични светове – на други култури и обичаи. А успешното владеене на думите показаха участниците в литературния конкурс „Магията на думите“ чрез създадените стихотворения и есета. На годишния празник беше посветен и вторият брой на училищния вестник.

Викторината „Аз обичам Варна, аз обичам България“ изяви възможностите на думите да бъдат ключ към знанието. С голямо желание децата участваха и в щафетните игри и във финала по хандбал, победителите заслужено бяха отличени.

Така в четения, песни, танци и състезания неусетно премина празникът на ОУ „Захари Стоянов“, училище с традиции и с поглед към бъдещи предизвикателства …

Т. Митева

...

ПОКАНА

Г-жа Жанет Бояджиян

Ви кани на заседание на Обществения съвет на ОУ „Захари Стоянов“ на: 23.02.2017г. от 18,00ч. в стая 109 при следния дневен ред:

 1. Одобряване на Стратегията за развитие на ОУ „Захари Стоянов“.
 2. Етичен кодекс на училищната общност.
 3. Отчет на Бюджет 2016г. и разглеждане на разпределението на Бюджет 2017г. по
  дейности.
 4. Разглеждане и даване на становище по план – приема за учебната 2017/2018г.

Материали по дневния ред ще получите на личните e-mail.

Моля, членовете на Обществения съвет да потвърдят участието си в срок от 3 дни преди деня на предстоящото заседание на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Състав на Обществения съвет на ОУ „Захари Стоянов“:

 1. Жанет Оник Бояджиян – Георгиева – председател
 2. Стефан Владимиров Шулц
 3. Драгомир Иванов Вълков
 4. Деница Йорданова Иванова
 5. Камена Тодорова Велева – Миланова
 6. Ярослав Тодоров Луков
 7. Христо Атанасов Атанасов – представител на Община Варна

Резервни членове на Обществения съвет:

 1. Деница Любомирова Томова
 2. Валентина Стефанова Батешкова
 3. Райна Сашева Златева
 4. Дарина Димитрова Илиева
 5. Гергана Пламенова Гочева

img01

Вече втора година нашето училище работи по програма „Успех", която се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма"Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Във всеки от броевете ще ви запознаваме с тяхната дейност и ще ви информираме за интересни събития,свързани с работата им. В този брой ще Ви представим някой от нашите клубове.

клуб

ръководител

Природолюбител

Златинка Болярова

Аз и българската народна приказка

Марийка Колева

Бисерчета

Катя Кирилова

Граматиката-лесна и интересна

Татяна Иванова

Писането било лесно

Магдалена Маринова

Традиции и новаторство в кулинарията

Небие Шекирова

Да спортуваме с усмивка

Златка Неделчева,

Свилена Димитрова

Оцеляване в природата

Георги Тодоров

Театър

Анжелина Георгиева

Журналистика

Христина Ханджиева

Занимателен английски

Юлия Добрева,

Албена Найденова

Приятели без граници

Валентина Димитрова,

Албена Проданова

Млад конструктор

Даниела Димитрова

Приложна математика

Светлана Тилева

Традиции и новаторство

Небие Шекирова

Английският език по света

Людмила Стойчева

Традициите у нас и по света

Юлия Добрева

Родолюбко

Красимира Гочева

Вокална група „Звънче”

Добринка Недялкова

Художник

Галина Радева

Дъга

Добрина Копринкова

 

КЛУБ "ЖУРНАЛИСТИКА"

img02

В клуб “ЖУРНАЛИСТИКА” участват ученици от пети до седми клас . Това са нашите журналисти, които с голям ентусиазъм отразяват всички събития от училищния живот и ни разказват интересни истории. Всички рубрики, интервюта и предпечатна подготовка на вестника се извършват от учениците под ръководството на Христина Ханджиева ( учител по БЕЛ ), която е и главен редактор. Компютърното оформление на вестника се извършва от Георги Тодоров ( учител по ИТ ) , на когото всички ние отново благодарим!

КЛУБ "ТЕАТЪР"

img03 В клуб "Театър" участват ученици от V до VIII клас под ръководството на Анжелина Георгиева, която е и главен сценарист и режисьор.
Традиционно клубът участва във всички празнични програми и училищни концерти. В Децата се възпитава естетически вкус и морални ценности, като се включват посещения на театрални постановки, кино, мюзикъл, срещи-разговори с хора на изкуството.

КЛУБ „РОДОЛЮБКО"

img04 В клуб „РОДОЛЮБКО" участват 13 ученици от II „г" клас с ръководител Красимира Калева.
С предвидените дейности се цели учениците да развият допълнителни знания за културно – историческото богатство на родния край.
Участниците в клуба с голям интерес се включиха в темите за Черно море. Изработиха постер за Деня на Черно море -31октомври.Посетиха Аквариума и се насладиха на красивия воден свят там.
На 21.11.2012 г. клубът отбеляза Деня на християнското семейство – това беше първата им представителна изява пред съученици и родители. Предстоят още много забавни часове, през които децата ще се запознават с културно-историческото наследство на родния край.

КЛУБ „АЗ И БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА МУЗИКА"

img05 В клуб „Аз и българската народна приказка" участват ученици от втори клас. Те се запознават с жанровите особености на видовете народни приказки. Срещат се с герои, които са неустрашими юнаци, помагащи на хора в беда. Невероятни са приключенията им и те успяват да постигнат целта си, защото са силни и благородни, защото не се отчайват, когато са затруднени и се стремят към красивото и доброто.Ръководител на клуба е Марийка Колева.

КЛУБ „ЗАНИМАТЕЛЕН АНГЛИЙСКИ"

img06 В клуб „Занимателен английски" участват ученици от 4 клас.Те решават кръстословици и пъзели,рисуват по зададени теми на английски
език или слушат и четат книжки.Също така играят игри и така разбират,че ученето на език може да бъде забавно.Тази година децата ще изработят интересни и красиви книжки, които сами ще нарисуват,оцветят и напишат.Също така ще представят малка изложба на тема "Аз обичам България" за трети март. Ръководител на клуба е Албена Найденова – учител по английски.

КЛУБ „ДА СПОРТУВАМЕ С УСМИВКА"

img07 В клуб „Да спортуваме с усмивка" са включени две групи - група мажоретки от V, VI и VII клас с ръководител Свилена Димитрова и група минибаскетбол от III клас с ръководител Златка Неделчева. Целите, които са си поставили учителите, са да се повишат адаптационните възможности на организма, постигане на добра координация, формиране на социални мотиви, интереси и потребности от системни занимания със спорт, постигане на добро физическо развитие. Към клубовете има голям интерес от страна на учениците от нашето училище,тъй като спортът е любимият начин за разтоварване след учебните часове.

КЛУБ „ПРИЛОЖНА МАТЕМАТИКА"

img08 Клуб „Приложна математика" е с ръководител Светлана Тилева, учител по математика. В клуба участват ученици от 6 клас.Целта е да се стимулира интересът на децата към практическата приложимост на математиката, да се развият пространственото въображение и да се усъвършенства логическото мислене. Учениците да могат да използват получените знания за решаване на практически задачи от различни области.

КЛУБ „БИСЕРЧЕТА"

img09

Клуб „Бисерчета" е литературен клуб, чиято цел е да открие и развива литературните заложби на малките ученици.В клуба малките творци развиват своето въображение, като създават оригинални литературни текстове. Споделят идеите и предпочитания си, дава се пълна свобода на творческата им фантазия. Учат се как се пише стихове в рима, как се пише приказка, броилки, залъгалки и гатанки. Чрез организираните срещи с писатели и поети се провокира още повече интереса им към литературата и словесното творчество.Ръководител на клуба е Катя Кирилова – начален учител.

 


ЛЯТНА АДАПТИВНА ЗАНИМАЛНЯ

В ОУ „ЗАХАРИ СТОЯНОВ“, ГРАД ВАРНА

          ОУ „Захари Стоянов“, град Варна предлага на своите бъдещи първокласници безплатна лятна адаптивна занималня, която се провежда всеки делничен ден през периода 11.06.2018г. – 22.06.2018г. от 8:30 до 12:00 часа в класни стаи 101, 102, 103, 104, 105. Ръководители на групите в занималнята са старши начални учители, бъдещи класни ръководители на първи клас – г-жа Лилия Иванова, г-жа Нина Райчева, г-жа Красимира Калева, г-жа Мария Зандова, г-жа Кулина Димова. В занималнята се провеждат обучителни ситуации на следните теми: „В света на приказките“, „Сред буквите и цифрите“, „Обичам да рисувам, изрязвам и лепя“, „Веселие с песни, танци и игри“, „Общувам на английски език“. Заниманията имат за цел адаптация на децата към учебният процес в училище и към учителите и представляват добра, изпитана и утвърдена в ОУ „Захари Стоянов“ практика, която предоставя възможност за плавен преход от детската градина към училище. Децата посещават лятната адаптивна занималня с желание и се включват с интерес в обучителните ситуации и заниманията по интереси.

Необходими пособия и материали:

 • цветни моливи
 • графитен молив /за писане/
 • гумичка
 • блок /скицник/

Добре е децата да носят:

 • вода
 • лека закуска
 • кърпички

pictures

Документи за сваляне

Сайт за подаване заявления, за участие в приема и класиранетоза учебната 2018/2019 г.:

https://priem.mon.bg/login

 Информация за кандидатстване на ученици след 7 клас с хронични заболявания - натисни ТУК

Г Р А Ф И К

за информиране и консултиране на ученици, родители, граждани

по организиране на дейностите по приемане на ученици в осми клас

седмица

час

дейност

отговорник

място

телефон

24.04.2018 г.

12.35ч.– 13.15 ч.

Представяне на професии, по които се обучават учениците в 8 клас на Професионални гимназии

Н. Владова

Стая на класовете

0892255217

08.05.2018 г.

18.00 ч.

Родителска среща за консултиране родителите на седмокласниците с представител на „Вектор“

Н. Владова

Столова

0892255217

08.05.2018г. – 11.05.2018 г.

13.00 ч. – 15.00 ч

Консултиране на родители и ученици

Г. Радева

Стая 315 а

0899842652

14.05.2018г. – 18.05.2018 г.

13.00 ч. – 15.00 ч

Консултиране на родители и ученици

Н. Владова

Стая на ЗДУД

0892255217

28.05.2018 г. – 08.06.2018 г.

13.00 ч. – 15.00 ч

Предоставяне на информация за сайт

orientirane.mon.bg

Ст. Петрова

Стая  309

0894770870

 

 

 

priem-1-7-klas

  

ГРАФИК

На дейностите по прием на ученици в пети клас за учебната 2018/2019 година

Първо класиране:

 • Приемане на заявления за прием в пети клас – от 01.06.2018 г. до 15.06.2018 г.;
 • Обявяване на списъците с класираните ученици на електронната страница
 • и/или на видно място в училището – на 18.06.2018 г. до края на работния ден;
 • Записване на класираните ученици – от 19.06.2018 г. до 22.06.2018 г..

Второ класиране:

 • Обявяване на свободните места и приемане на заявления за прием в пети клас
 • от 26.06.2018 г. до 29.06.2018 г.;
 • Обявяване на списъците с класираните ученици на електронната страница
 • и/или на видно място в училището – на 03.07.2018 г.;
 • Записване на класираните ученици – от 04.07.2018 г. до 06.07.2018 г..

Родителите, подали заявления за прием след определения в графика срок,

подават документи за записване в училището при наличие на свободни места.

В случай, че постъпилите заявления в определените срокове са повече от свободните места

да се прилагат следните критерии за подбор:

 1. Ученици, живеещи в близост до ОУ „Захари Стоянов“
 2. по настоящ адрес на родителите/ настойниците и/или най-краткото време за достигане до училище:

- Района на училището, определен от Община Варна – 50 точки;

- Район „Приморски“ – 30 точки.

 1. Други деца от семейството, обучаващи се в училището - 50 точки;

 

Родителите подават заявления в канцеларията на училището.

ОУ "Захари Стоянов"    - първи клас

 

КЛАСИРАНИ ДЕЦА

 

Регистрационен номер

Случаен номер

Точки от предимства

Зона

 

1

2441

1415

250

1

 
 

2

2817

2297

250

1

 
 

3

76

1713

180

1

 
 

4

1462

50

150

1

 
 

5

2041

514

150

1

 
 

6

2252

598

150

1

 
 

7

592

708

150

1

 
 

8

2160

841

150

1

 
 

9

477

1149

150

1

 

10

 

 

 

11

313

1212

150

1

 
 

12

1432

1735

150

1

 
 

13

1505

2070

150

1

 
 

14

1084

2104

150

1

 
 

15

2611

2137

150

1

 
 

16

1268

2184

150

1

 
 

17

1170

2237

150

1

 
 

18

2319

2351

150

1

 
 

19

985

2783

150

1

 
 

20

1673

110

50

1

 
 

21

860

116

50

1

 
 

22

472

162

50

1

 
 

23

1002

193

50

1

 
 

24

966

197

50

1

 
 

25

821

259

50

1

 
 

26

312

261

50

1

 
 

27

1651

307

50

1

 
 

28

972

321

50

1

 
 

29

2328

394

50

1

 
 

30

944

465

50

1

 
 

31

618

569

50

1

 
 

32

139

579

50

1

 
 

33

217

741

50

1

 
 

34

2083

798

50

1

 
 

35

2674

835

50

1

 
 

36

2398

847

50

1

 
 

37

145

889

50

1

 
 

38

1763

917

50

1

 
 

39

1525

1039

50

1

 
 

40

1917

1091

50

1

 
 

41

2531

1101

50

1

 
 

42

345

1161

50

1

 
 

43

2617

1179

50

1

 
 

44

1264

1204

50

1

 
 

45

2174

1247

50

1

 
 

46

2117

1302

50

1

 
 

47

146

1330

50

1

 
 

48

417

1364

50

1

 
 

49

1886

1430

50

1

 
 

50

988

1438

50

1

 
 

51

911

1496

50

1

 
 

52

2100

1567

50

1

 
 

53

1034

1660

50

1

 
 

54

282

1673

50

1

 
 

55

1919

1736

50

1

 
 

56

479

1755

50

1

 
 

57

846

1822

50

1

 
 

58

226

1967

50

1

 
 

59

955

2018

50

1

 
 

60

983

2047

50

1

 
 

61

81

2062

50

1

 
 

62

1744

2063

50

1

 
 

63

2070

2201

50

1

 
 

64

1784

2282

50

1

 
 

65

206

2300

50

1

 
 

66

2038

2304

50

1

 
 

67

2024

2307

50

1

 
 

68

2552

2340

50

1

 
 

69

287

2386

50

1

 
 

70

1927

2399

50

1

 
 

71

1252

2484

50

1

 
 

72

1662

2489

50

1

 
 

73

668

2509

50

1

 
 

74

1202

2515

50

1

 
 

75

94

2552

50

1

 
 

76

129

2725

50

1

 
 

77

872

2741

50

1

 
 

78

427

2764

50

1

 
 

79

1532

2771

50

1

 
 

80

250

2793

50

1

 
 

81

20

2801

50

1

 
 

82

101

2844

50

1

 
 

83

1983

2886

50

1

 
 

84

62

2048

48

1

 
 

85

1409

1128

150

2

 
 

86

2885

2665

150

2

 
 

87

1088

2758

150

2

 
 

88

2854

113

50

2

 
 

89

201

303

50

2

 
 

90

852

873

50

2

 
 

91

2071

978

50

2

 
 

92

1899

1408

50

2

 
 

93

153

2101

50

2

 
 

94

851

2242

50

2

 
 

95

2924

2268

50

2

 
 

96

1118

2335

50

2

 
 

97

1455

2818

50

2

 
 

98

2407

2858

50

2

 
 

99

2138

47

49

2

 
 

100

1970

1576

250

3

 
 

101

1973

2739

250

3

 
 

102

74

571

150

3

 
 

103

2440

739

150

3

 
 

104

809

858

150

3

 
 

105

1124

2177

150

3

 
 

106

2789

2330

150

3

 
 

107

695

284

50

3

 
 

108

225

410

50

3

 
 

109

749

444

50

3

 

110

 

 

 

111

763

547

50

3

 
 

112

1723

758

50

3

 
 

113

3

947

50

3

 
 

114

2139

1019

50

3

 
 

115

954

1533

50

3

 
 

116

67

1550

50

3

 
 

117

452

1609

50

3

 
 

118

1388

1650

50

3

 
 

119

896

2090

50

3

 
 

120

267

2141

50

3

 
 

 

Документация относно прием първи клас, за учебната 2018-2019

pp


1. Правила за прием в първи клас - изтегли ТУК
2. Система от правила за електронен прием: изтегли ТУК
3. ГРАФИК на дейностите за прием в първи клас през учебната 2018/2019 година - изтегли ТУК
4. Район на училище ОУ"Захари Стоянов" - натиснете ТУК


Отлагане 1 клас на деца със СОП

Актуално

28 Юни 2018
05 Юни 2018
29 Май 2018
12 Апр 2018
24 Ное 2017
Всички права запазени © 2010 - 2018 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн "Уебнотайз" ООД Варна
Горе