Вие сте тук:Съобщения

Съобщения

 

Училище „Захари Стоянов“  чества своя  50 годишен юбилей

През 2019 година училище „Захари Стоянов“, град Варна навършва 50 години.

За отбелязването на юбилея е подготвена богата програма.

Честването на годишнината на училището започва на  19.04.2019 г. със Спортен празник под наслов „Бързи и смели като Априлци“, който е посветен на Априлската епопея и на патрона на училището - Захари Стоянов.

Спортният празник ще  включва:  състезание ,,Лъвски

скок“, щафетни игри „Хвърковата чета“, първенства по народна топка, футбол, хандбал и баскетбол. Учениците ще се включат и в дейности, посветени на живота и делото на Захари Стоянов. Във фоайето на училището е подредена изложба от преписи на „Записки от българските въстания“ и на рисунки, посветени на освободителните борби на българите. Ще бъдат обявени отличените творби от литературен конкурс, посветен на юбилея на училището . Ще се проведе ,,Маратон на четящите хора“ като се четат откъси от легендарните „Записки по българските въстания“. Предвидени са  и: викторина „Пътешествие в света на STEM“ ; изложби „Метална пластика“ и „Космос“ .

На 20.04.2019 г. учители, ученици и родители от ОУ ,,З. Стоянов“ ще се включат в Общоградското тържество, посветено на 143 години от Априлската епопея, като изразят своята почит пред паметника на патрона на училището Захари Стоянов.      

Кулминацията на тържествата, посветени             

на годишнината на училището е  Тържественият  концерт под наслов ,, С мъдростта на миналото и дързостта на бъдещето“ , който ще се проведе  на 22.05.2019г. в  Двореца на спорта и културата – гр. Варна.

Ръководството и колективът на ОУ ,, Захари Стоянов“ канят настоящи и бивши учители, служители, възпитаници,  родители и приятели на училището  да се включат в отбелязването на 50 годишния юбилей.

Актуално

19 Апр 2019
09 Апр 2019
25 Мар 2019
19 Фев 2019
10 Окт 2018

Документи

Графици, заявления и други полезни документи.

Свали от тук

Всички права запазени © 2010 - 2019 ОУ "Захари Стоянов"
Уеб дизайн "Уебнотайз" ООД Варна
Горе